name site

gerb ukr

Головна/Новини/Розвиток місцевого самоврядування залежить від активності громад

Розвиток місцевого самоврядування залежить від активності громад

  • Опубліковано в Новини

        17 лютого 2017 року голова районної ради Юрій Дзюбан взяв участь у роботі з'їзду Української асоціації районних та обласних рад. На з'їзді було заслухано звіт Президента Асоціації Сергія Чернова про роботу за період з 2012 по 2016 рік, обрано керівний склад.
          Перед делегатами з'їзду виступив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, який розповів про урядові ініціативи та напрями, яким приділятиметься особлива увага. За словами Геннадія Зубка, розвиток місцевого самоврядування залежить від активності громади, місцевих лідерів, а також якості законодавчого поля.
        «9 лютого у Верховній Раді були ухвалені необхідні закони з децентралізації, які направлені на підсилення реформи місцевого самоврядування. Прийнятий Закон «Про службу в органах місцевого самоврядування» – кардинальна, революційна річ. Він дає принципово нові засади роботи в органах місцевого самоврядування, відкриває нові перспективи.
         Цей Закон дасть можливість підсилити кадрову політику і залучити фахових людей до служби в органах місцевого самоврядування. Головне – розробити прозорі умови відбору людей на роботу, залучити фахівців і деполітизувати цей процес».
         Віце-прем’єр-міністр зазначив, що основне та найактуальніше завдання для влад усіх рівнів – секторальна децентралізація, аби реформи у галузі освіти, медицини, правопорядку стали відчутними.
           На думку віце-прем’єр-міністра, увагу слід приділити просторовому плануванню, яке дозволить ефективно залучати інвестиції.
           Рішенням з'їзду Талалаївську районну раду було прийнято до членів Української асоціації районних та обласних рад.

           За матеріалами офіційного сайту Української Асоціації районних та обласних рад.

Галерея зображень

Перегляд вбудованої галереї встановлений і включений на вашому сайті. Будь ласка, виключіть його в першу чергу, для того, щоб мати можливість використовувати більш просунутий Simple Image Gallery Pro.:
https://talrr.gov.ua/novyny/item/423-rozvytok-mistsevoho-samovriaduvannia-zalezhyt-vid-aktyvnosti-hromad#sigProId437f292535
Our website is protected by DMC Firewall!