name site

gerb ukr

Головна/Новини/До уваги суб'єктів декларування та депутатів районної ради

До уваги суб'єктів декларування та депутатів районної ради

  • Опубліковано в Новини
Рекомендовані До уваги суб'єктів декларування та депутатів районної ради

          З 01 січня 2017 року відповідно до норм Закону України «Про запобігання корупції» розширено коло осіб, які зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (е-декларацію), за минулий рік шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за формою, що визначається цим агентством, у випадках:
- щорічної декларативної кампанії – до 01 квітня (за минулий рік);
- припинення повноважень – не пізніше дня припинення повноважень (за період, неохоплений раніше поданими деклараціями);
- через рік після припинення повноважень (за повний рік у якому відбулося припинення повноважень);
- суттєвої зміни майнового стану – не пізніше 10 днів з моменту настання відповідної події (при отримання доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня відповідного року)

          Таку декларацію зобов’язані подати і депутати місцевих рад усіх рівнів та особи, які для цілей цього Закону прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема керівники комунальних підприємств, установ та закладів тощо.
             Задля реєстрації у реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування Вам необхідно мати:
- особисту електронну скриньку на будь-якому з доменів, окрім російських (наприклад, можна використовувати: i.ua, ukr.net, meta.com.ua, gmail.com тощо, не використовувати: mail.ru, yandex.ru, rumbler.ru);
- особистий електронний цифровий підпис (далі - ЕЦП), отриманий в одному із акредитованих центрів сертифікації ключів та сумісний із системою декларування.

          Електронний цифровий підпис можна отримати:

1. Самостійно (як фізична особа):
1) в будь якому Акредитованому центрі сертифікації ключів (перелік), надавши необхідні документи (наприклад, документи, необхідні для отримання ЕЦП у АЦСК ІДД ДФС (м.Прилуки, вул. Київська, 214, каб. 6) визначені на їх офіційному сайті http://www.acskidd.gov.ua/fiz_osoba);
2) згенерувавши файл ключа через банківську он-лайн систему, якщо ви є клієнтами (наприклад:
- ПриватБанк: https://goo.gl/xBNiV0;
- Укрсиббанк: https://goo.gl/7ZLHiZ);
2. Через уповноважену особу Талалаївської районної ради (отримання ключів у АЦСК ІДД ДФС).
   У разі обрання способу отримання через уповноважену особу Вам необхідно у термін до 20.02.2017 року надати до районної ради власноруч завірені (на кожній сторінці – копія вірна, прізвище, ініціали, підпис) копії всіх сторінок паспорту де є записи та ідентифікаційного коду.
            Звертаємо Вашу увагу на необхідність ретельного збереження отриманого електронного ключа (бажано на СD-диску) та паролю.
           

           Після отримання електронного ключа необхідно на головній сторінці веб-сайту Національного агентства з питань запобігання корупції (перейти на сайт)зайти за посиланням «ЗАДЕКЛАРУЙ» та:
1. У рядку «АЦСК» вибрати із запропонованого списку назву центру сертифікації, у якому отримано електронний ключ.
2. У рядку «Приватний ключ» обрати файл з ключем, записаний на комп’ютері, СD-диску чи іншому електронному носієві.
3. У рядку «Пароль приватного ключа» увести пароль, який був введений при формуванні електронного ключа.
4. Увійти до свого особистого кабінету та розпочати роботу із заповнення електронних декларацій.

             Ознайомитися з роз’ясненнями та відео щодо заповнення електронної декларації можна за посиланням: http://nazk.gov.ua/deklaraciya

Our website is protected by DMC Firewall!