name site

gerb ukr

Головна/Новини/Відбулась 11 сесія районної ради

Відбулась 11 сесія районної ради

  • Опубліковано в Новини
Рекомендовані Відбулась 11 сесія районної ради

           26 грудня 2016 року відбулося пленарне засідання 11 сесії районної ради 7 скликання. Головував на засіданні голова районної ради Юрій Дзюбан, явка депутатів була 100 відсоткова, присутніми були всі 26 депутатів. Присутніми на сесії були: народний депутат України Валерій Давиденко, депутат обласної ради Геннадій Тригубченко, голова райдержадміністрації Анатолій Дупа, селищний та сільські голови, керівники підприємств та установ району.
        На засідання також з’явилася небайдужа громадськість району із зверненням щодо віднесення Талалаївського району до Прилуцького, а не до Бахмацького госпітального округу. Народний депутат Валерій Давиденко роз’яснив присутнім щодо ситуації, яка складається із госпітальним округом, і домовився 20 січня 2017 року о 12 годині зустрітися із жителями району з метою обговорення питання формування і госпітального округу, і об’єднаної територіальної громади.
           Робота 11 сесії розпочалася із бюджетних питань, які представила начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Горкавенко. Спочатку депутати внесли зміни до райбюджету цього року, а потім, обговоривши та проаналізувавши, прийняли бюджет району на 2017 рік.
            З інформацією про стан законності та боротьби із злочинністю за 11 місяців поточого року відзвітував начальник місцевої прокуратури, звіт якого депутати прийняли до відома.
        Другу сесію поспіль начальник відділу Держгеокадастру у районі Олександр Огій клопотав про затвердження технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки земельної ділянки загальною площею 15,2961 га на території Красноколядинської сільської ради. На цей раз депутати підтримали даний проект, технічну документацію затвердили.
           Далі було розглянуто ряд проектів районних програм, що покликані регулювати відносини в різних галузях, всі їх підтримано.
       Зокрема, під час обговорення проекту Програми профілактики правопорушень на 2017-2018 роки, начальник відділення поліції Олександр Борисенко відзвітував, що згідно цієї програми, яка діє до кінція поточного року, було придбано та встановлено 3 відеокамери загального спостереження. Аби цю роботу продовжувати, потрібна Програма на наступні роки. Депутати погодилися і підтримали.
         Далі депутати прийняли Програми щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; соціальної підтримки сімей, дітей та молоді; підтримки дітей учасників АТО і дітей із сімей, переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО у навчальних закладах району; Програму «Турбота» соціальної підтримки малозахищених та малозабезпечених верств населення; Програму фінансування відзначених Почесною грамотою районної ради і районної державної адміністрації. Внесли зміни до Програм захисту прав ветеранів, пенсіонерів, інвалідів та розвитку цивільного захисту району.

        Наступним депутати спланували діяльність районної ради та постійних комісй на 2017 рік, внесли зміни до Статутів Понірської ЗОШ І-ІІ ст. та комунальної бюджетної установи «Талалаївський краєзнавчий музей», підтримали депутатський запит Василенка О.П., Круподері Г.М. та інших депутатів.

         На завершення сесії до обговорення головуючий представив проект рішення про фінансування Довгалівської ЗОШ І-ІІІ ст., у якій навчається менше 25 дітей, що стало причиною припинення фінансування школи за рахунок освітньої субвенції. Питання досить жваво обговорювалося, пояснення надавав і народний депутат Валерій Давиденко, результат голосування - 14 голосів у підтримку даного проекту рішення. Таким чином депутати надали згоду здійснювати фінансування Довгалівської ЗОШ І-ІІІ ст. за рахунок районного бюджету та бюджету Юрківцівської сільської ради.

            Загалом порядок денний пленарного засідання 11 сесії включив у себе 20 питань, всі питання розглянуто та підтримано районними депутатами.

Галерея зображень

Перегляд вбудованої галереї встановлений і включений на вашому сайті. Будь ласка, виключіть його в першу чергу, для того, щоб мати можливість використовувати більш просунутий Simple Image Gallery Pro.:
https://talrr.gov.ua/novyny/item/375-vidbulas-11-sesiia-raionnoi-rady#sigProId90f3d8c239
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd