name site

gerb ukr

Головна/Новини/На Чернігівщині СБУ викрила розкрадання державних грошей під час ремонту залізничного мосту

На Чернігівщині СБУ викрила розкрадання державних грошей під час ремонту залізничного мосту

  • Опубліковано в Новини

   Служба безпеки України викрила у Чернігівській області схему розкрадання державних коштів, які були виділені на відновлення залізничного мосту через річку Десна.
За попередніми даними слідства, представники АТ «Укрзалізниця» уклали договір з комерційною структурою на проведення капремонту об’єкту транспортної інфраструктури. Щоб привласнити частину цих грошей, керівник фірми-підрядника штучно завищив обсяги робіт і витратних матеріалів. Для цього фігуранти внесли недостовірні відомості до звітної документації.
Встановлено, що для виведення коштів у тінь та їх переведення у готівку учасники схеми використали підконтрольне підприємство з ознаками фіктивності.
За результатами будівельно-технічної та економічної експертиз оборудка завдала державі збитки на майже 450 тисяч гривень.
Під час слідчих дій правоохоронці виявили у фігурантів документи та інші речові докази протиправної діяльності.
Наразі керівнику фірми-підрядника повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу.
Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, у тому числі посадовців АТ «Укрзалізниця», причетних до оборудки.
Заходи із викриття протиправних дій проводились спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Чернігівській області.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області

Галерея зображень

Перегляд вбудованої галереї встановлений і включений на вашому сайті. Будь ласка, виключіть його в першу чергу, для того, щоб мати можливість використовувати більш просунутий Simple Image Gallery Pro.:
https://talrr.gov.ua/novyny/item/1431-na-chernihivshchyni-sbu-vykryla-rozkradannia-derzhavnykh-hroshei-pid-chas-remontu-zaliznychnoho-mostu#sigProId4bc65df1ea
DMC Firewall is a Joomla Security extension!