name site

gerb ukr

Головна/Новини/На Чернігівщині СБУ викрила розкрадання бюджетних грошей

На Чернігівщині СБУ викрила розкрадання бюджетних грошей

  • Опубліковано в Новини

    Служба безпеки України викрила оборудку з державними коштами, виділеними на тепломодернізацію одного із дошкільних навчальних закладів Чернігівщини.
За попередніми даними слідства, посадовці місцевого відділу освіти уклали договір з комерційною структурою на проведення ремонтно-будівельних робіт. Після їх завершення і відповідного висновку спеціаліста з технічного нагляду на рахунок фірми-підрядника було перераховано понад 5 мільйонів гривень бюджетних грошей.
    При цьому до актів виконаних робіт було внесено недостовірну інформацію про їх обсяг, зокрема, щодо здійснення утеплення будівлі та ремонту даху дитсадка. Крім того до звітної документації було включено закупівлю і встановлення нових вікон, проте насправді за державні кошти їх не закуповували.
Згідно з висновком будівельно-технічної експертизи сума завданих бюджету збитків становить понад півмільйона гривень.
Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили документацію із доказами протиправної діяльності.
    Наразі керівнику фірми-підрядника і спеціалісту з технічного нагляду повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) і ч. 5 ст. 27, ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків) Кримінального кодексу України.
    Вирішується питання щодо обрання фігурантам міри запобіжного заходу.
Викриття оборудки проводились спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області

DMC Firewall is a Joomla Security extension!