name site

gerb ukr

Головна/Наша діяльність/Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 30 вересня 2020

Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 30 вересня 2020

В Україні в 2020 році стартував експериментальний проект щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини під назвою «єМалятко»

   Проектом передбачено, що на підставі однієї заяви батьків новонародженої дитини її батьки можуть отримати 9 послуг в рамках комплексної послуги «єМалятко». Під час державної реєстрації народження дитини, яка проводиться відділами державної реєстрації актів цивільного стану, є можливість отримати послуги, зокрема щодо призначення державної допомоги при народженні дитини, реєстрації дитини у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому тощо. Під час проведення державної реєстрації народження дитини батькам новонародженої дитини надаються такі послуги: реєстрація місця проживання; призначення державної допомоги при народження дитини; призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях; реєстрація дитини у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; внесення інформації про новонароджену дитину до ЄДДР з присвоєнням унікального номера запису в ньому. На сьогоднішній день дана послуга надається в Чернігівському регіоні в м. Чернігові. найближчим часом буде доступна у всіх відділах ДРАЦС.
   Як альтернативний спосіб реалізації прав у сфері державної реєстрації актів цивільного стану громадяни мають можливість не відвідуючи відповідні відділи подавати документи з питань реєстрації актів цивільного стану та отримувати консультацій через мережу Інтернет з використанням веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»:  http:/dracs.minjust.gov.ua

Через вебпортал відділи ДРАЦС прийматимуть заяви з накладенням електронного підпису, документи, необхідні для реєстрації, а також надаватимуть консультації.

Начальник відділу ДРАЦС      Наталія Ковган

  • Опубліковано в Новини
Підписатися на цей канал RSS
Our website is protected by DMC Firewall!