name site

gerb ukr

Головна/Новини/СБУ викрила організоване угруповання на спробі незаконного створення «міськради» на Чернігівщині

СБУ викрила організоване угруповання на спробі незаконного створення «міськради» на Чернігівщині

  • Опубліковано в Новини

   Служба безпеки України викрила організоване угруповання, яке намагалося сформуватиу Прилуках псевдо державне утворення для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні.
За попередніми даними слідства, учасникигрупи, до якої входило 9 місцевих жителів, намагалися створити у місті так званий «альтернативний» орган місцевого самоврядування. Для «легалізації» незаконної структури фігуранти розробили підроблені документи, у тому числі статут «міськради».
   Організатори групи створили власну сторінку в одній із соціальних мереж, де розміщували інформацію із закликами громадян приєднуватися до псевдо державного утворення. Також агітатори планували «розформувати» місцеві органи державної влади і місцевогосамоврядування на територіїміста. Для цього вони поширилиінформацію про створення так званої «ліквідаційної комісії».
Під час обшуків у помешканнях та підсобних приміщеннях фігурантів правоохоронці виявили оргтехніку, підроблені статутні документи, бланки, посвідчення, печатки, штампи та інші предмети, які підтверджують протиправну діяльність.
У межахрозпочатогослідчими СБУ кримінальногопровадження за ч. 1 ст. 109 (діїспрямовані на насильницькузмінучиповаленняконституційного ладу або на захопленнядержавноївлади) Кримінального кодексу Українитриваєдосудоверозслідування для встановлення і нших осіб, причетних до діяльності угруповання.
    Наразівирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання міри запобіжного заходу.
Викриття і блокування незаконних дій проводилось підпроцесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Прес-групаУправління СБ України
в Чернігівськійобласті

 

Галерея зображень

Перегляд вбудованої галереї встановлений і включений на вашому сайті. Будь ласка, виключіть його в першу чергу, для того, щоб мати можливість використовувати більш просунутий Simple Image Gallery Pro.:
http://talrr.gov.ua/novyny/item/1406-sbu-vykryla-orhanizovane-uhrupovannia-na-sprobi-nezakonnoho-stvorennia-miskrady-na-chernihivshchyni#sigProId8a5f5ff03b
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd