name site

gerb ukr

Головна/Наша діяльність/Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 19 жовтня 2020

Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 19 жовтня 2020

На Чернігівщині СБУ викрила порушення екологічних норм під час утилізації промислових відходів

Служба безпеки України викрила схему незаконної утилізації шкідливих відходів промислового виробництва на території однієї з окремих територіальних громад Чернігівськоїобласті.
За попередніми даними, представники підприємства, яке виробляє картонну і паперову продукцію, налагодили механізм нелегального вивозу відходів для ухилення від фінансових витрат на їхбезпечну переробку. Для цього вони уклалифіктивні договори з комерційними структурами на транспортування і утилізацію відпрацьованих промислових матеріалів.
Встановлено, що фігуранти вивозили виробничі відходи на територію селища однієї з окремих територіальних громад регіону.
Під час слідчих дій правоохоронці виявили несанкціоноване звалище, на якому знаходилось майже 500 тонн відходів підприємства.
У межах кримінального провадження за ст. 236 (порушення правил екологічної безпеки) Кримінального кодексу України триває слідство для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб. Також вживаються заходи щодо зобов’язання представників підприємства провести безпечну утилізацію виявлених відходів.
Наразі здоров’ю громадян нічого не загрожує.
Викриття протиправної діяльності проводилося спільно з Національноюполіцією.

Прес-групаУправління СБ України
в Чернігівськійобласті

  • Опубліковано в Новини

Про роботу районної ради 7 скликання

       Склад Талалаївської районної ради визначений у кількості 26-и депутатів.
       Стаття 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлює, що районна рада проводить свою роботу сесійно. В середньому за п’ять років роботи районної ради сьомого скликання пленарні засідання проводились 7 разів на рік. За період від останнього звіту, з листопада 2019 року по сьогоднішню сесію включно, проведено 5 сесій. Всього на сесіях ради за рік прийнято рішення із 57 питань.
     Перевага, звичайно, надавалась розгляду та обговоренню найбільш актуальних питань життя громади району. Основні з них - це рішення «Про районний бюджет на 2020 рік» та внесення змін до нього, «Про затвердження звітів про виконання бюджету», про питання соціально-економічного розвитку району та про питання стосовно комунальної власності.

       Важливою складовою роботи районної ради є діяльність постійних комісій районної ради. Адже значна частка роботи ради – це робота у постійних комісіях. Саме тут опрацьовуються проекти рішень і програм, готуються відповідні висновки, рекомендації з усіх питань, які виносяться на розгляд сесії, здійснюється контроль за їх виконанням.
      У районній раді сьомого скликання діє 4 постійні комісії, засідання яких проводяться відкрито і гласно із залученням керівників та інших посадових осіб установ та організацій району.
Найбільше навантаження протягом звітного періоду мала постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності (голова комісії Коломайко С.О.), яка провела 5 засідань та розглянула 46 питань, в основному, щодо прийняття районного бюджету, внесення змін до нього, а також питань комунальної власності району. Комісія активна, ініціативна.
       Постійні комісії з питань гуманітарної сфери, сім’ї та молоді (голова комісії – Плюта О.П.), з питань регламенту, законності та протидії корупції (голова комісії – Бовкун Ю.В.) та з питань агропромислового розвитку, земельних відносин та охорони навколишнього середовища (голова комісії – Зарічний М.В.) провели 5 спільних засідань на яких розглянуто 20 актуальних питань.
       Відвідуваність пленарних засідань сесій депутатами ради в середньому становить 70,0%, що відповідає показнику попереднього року, але на 8,8 % менше показника 2018 року. При цьому найменший показник відвідуваності становить 57,7% (15 присутніх депутатів), 84,6% - найбільший показник (22 присутніх депутата). Найбільш відповідальними щодо відвідування пленарних засідань були депутати Бугай В.М., Коломайко С.О., Кононіченко Ю.М., Лукаш В.Г., Марченко В.І., Матвієнко В.І. які не пропустили жодного засідання та депутати Бовкун Ю.В., Гостра О.О., Круподеря Г.М., Лукаш В.В., Панасенко П.М., Плюта О.П., Ремінець І.М., Чукін С.Є. які пропустили лише по одному пленарному засіданню.
      В той же час депутати Качур І.П., Логвиненко М.М., Пригара М.С. за останній рік не були присутніми на пленарних засіданнях жодного разу.

  • Опубліковано в Новини
Підписатися на цей канал RSS
DMC Firewall is a Joomla Security extension!